Dealzone.nl heeft al 21140 advertenties!

Aangeboden: Energielabel woning bij de verkoop

Video

Kenmerken:

Omschrijving:

Ga je verhuizen, dan is de kans groot dat je huis op dit moment te koop staat. Bij de verkoop van een huis is een energielabel woning sinds enkele jaren verplicht. Dit label geeft aan hoe energiezuinig het huis is. En dat allemaal op basis van een aantal meetpunten waar wij ons op richten. In dit artikel bespreken we waar een inspecteur zoal naar kijkt. Door hier een duidelijk beeld van te genereren is het voor u als koper of verkoper van een huis waarschijnlijk ook een stuk duidelijker wat u kunt doen om uw huis een hoger energielabel te verschaffen.

Het dak als indicator energielabel woning

Een component aan een woning waaraan veel warmte wordt verloren is het dak. Wanneer er naast pannen helemaal niets aan dakbedekking is gedaan, zien we vaak dat de wind zo door het dak heen waait. Door deze luchtstroming verlies je in de wintermaanden veel warmte. Wanneer de controleur een dergelijke situatie ontdekt zal dit een ongunstig effect hebben op het energielabel woning. Deze zal veel hoger zijn omdat het huis veel warmte verliest.

De beglazing

Zo'n 100 jaar geleden hadden huizen in de meeste gevallen enkel glas. Vandaag de dag zijn de meeste huishoudens voorzien van dubbele beglazing. Dit zijn in theorie twee ruiten waar dan een kleine laag aan stilstaande lucht tussen staat. Deze luchtlaag zorgt voor extra isolatie. Wanneer u beschikt over dubbele beglazing heeft dit direct effect op het energielabel van de woning. De indicatie hiervoor zal naar verwachting een stuk positiever uitpakken. Dit geldt helemaal voor wanneer u driedubbele beglazing heeft. Bij dit soort ruiten bevinden zich twee stilstaande luchtlagen in het raam. Wat ook zorgt voor een dubbele isolatiewaarde.

Voorkom tocht onder de deur

Een laatste punt dat we graag noemen is tocht. Wanneer het in uw huis tocht is dit funest voor de duurzaamheid van uw woning. Het is niet de bedoeling dat je de wind door het huis voelt gieren bij het eerste zuchtje wind. Daarom zijn er allerhande handige tochtstrips beschikbaar. Wanneer gewenst zelfs in een leuke vorm of kleur. Op die manier wordt je woning direct een stuk milieuvriendelijker. Al heeft dit nog niet direct invloed op het energielabel dat we aan de woning kunnen toekennen.

Informatie

  • Prijs: Nader overeen te komen
  • Geplaatst op: 17-07-2018
  • Bekeken: 537 keren gebruikt worden.
  • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

Copyright Dealzone.nl, alle rechten voorbehouden