Dealzone.nl heeft al 21139 advertenties!

Aangeboden: De opkomst van plastic bakjes

Kenmerken:

Omschrijving:

De meeste Nederlanders zijn er gek op, plastic bakjes. Je hebt ze dan ook in allerlei soorten en maten. Waarschijnlijk hebben de bakken in Nederland een hoge populariteit vanwege onze calvinistische instelling. Ze maken het ons mogelijk om kliekjes te bewaren. Want weggooien is natuurlijk zonde. In dit blog bespreken we de geschiedenis van geschiedenis, de manieren van gebruik en de issues die de het materiaal veroorzaken

Geschiedenis van plastic bakjes

Al sinds halverwege de vorige eeuw maakt men gebruik van plastic bakjes. In eerste instantie worden de boxen nog gebruikt voor het opslaan van diverse materialen. Maar al snel ontdekken huisvrouwen hoe handig het is om eten gemakkelijk op te kunnen slaan. Hieraan is door de groeiende welvaart een grote behoefte ontstaan. In de supermarkt wordt vaak teveel eten gekocht wat vak wordt weggegooid. Door de komst van een opbergmogelijkheid is dat nu niet meer nodig.

Gebruik

Het gebruik is in veel opzichten heel eenvoudig. Plastic bakjes bezitten altijd een deksel. Wanneer mensen deze deksel er handmatig af halen ontstaat de mogelijkheid om voedsel in het gegenereerde bassin te deponeren. Wanneer de deksel vervolgens weer wordt teruggeplaatst, en goed wordt aangeduwd, creëren we een vacuüm situatie. Doordat er geen zuurstof bij het voedsel kan krijgen blijft het eten langer vers.

Koeling

Later kwam men op het geweldige idee om ook plastic bakjes te maken die geschikt zijn voor de diepvries. Dit bracht een revolutie in de conservatie industrie teweeg. Het was nu mogelijk om een kliekje wekenlang te bewaren in een bak, zonder dat deze scheurde door de snijdende temperaturen in de vrieskast. Supermarkten zagen deze trend met leden ogen aan omdat zij hun inkomsten zagen teruglopen. Nederlanders eten gemiddeld 1 dag in de week van kliekjes, en dat voelen de bekende voedseldistributeurs goed.

Materiaal

De flinke toename in het gebruik van plastic bakjes heeft ook een keerzijde. De plastic berg wordt steeds groter. Mensen zijn na een paar jaar vaak alweer toe aan een nieuwer modern met een flitsend design. De oude modellen worden vaak niet goed gescheiden ingezameld waardoor de conservatieve houding van de Nederlander op de lange termijn helemaal niet zo voordelig uitpakt. De vraag is dan ook wat op de lange termijn het meest duurzaam is voor onze omgeving.

Informatie

  • Prijs: Zie omschrijving
  • Geplaatst op: 20-03-2018
  • Bekeken: 480 keren gebruikt worden.
  • Kaart:(indicatie)

Adverteerder

Biedingen

Op deze advertentie kan niet geboden worden.

Copyright Dealzone.nl, alle rechten voorbehouden