Dealzone.nl heeft al 21137 advertenties!

Aangeboden: Gardensun voor het latenplaatsen van uw gazon.

Kenmerken:

Omschrijving:

Onderhoud van het gazon  is cruciaal voor  een groen en gezond gazon. Met de juiste voeding en onderhoud kan men langdurig van een mooie grasmat genieten. In het kort komt een goed onderhoud neer op 4 basisprincipes:

 • - Maaien en verticuteren
 • - Sproeien
 • - De juiste voeding
 • - Onkruidbestrijding
 • Stap 1. Maaien en verticuteren

  Gras groeit vanaf het voorjaar tot in het najaar. In de wintermaanden is het gazon in rust. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Een normale grashoogte is drie tot vijf centimeter, maar bij droogte (of als het gazon in de schaduw ligt) is vijf tot zeven centimeter beter. Het gras kan dan de voedingsreserve in het blad gebruiken. Door regelmatig te maaien ontstaat een mooi gesloten grasmat. Onkruid en mos krijgen hierdoor minder kans. Ook is het is aan te bevelen minimaal één à twee maal per jaar de grasmat uit te kammen (verticuteren).

  Stap 2. Sproeien

  Het bewateren van uw gazon is erg belangrijk om een gezond gazon te behouden. Vooral wanneer de graszoden net zijn aangelegd. Graszoden sproeien moet vaker maar met minder grote hoeveelheden wanneer het gazon net is aangelegd.

  Stap 3. Gazon voeding

  Voldoende voeding gedurende het jaar is belangrijk voor een mooi gazon. Een veel voorkomende fout is het niet of niet op tijd geven van voldoende voeding. Men gaat er vaak vanuit dat bij de aanleg van de graszoden het aanbrengen van potgrond of bemeste tuinaarde voldoende is voor een jarenlang mooi gazon.

  Stap 4. Onkruidbestrijding

  Een gazon is gevoelig voor onkruid. Met name een oud gazon. Onkruiden komen namelijk voort uit zaden die via de wind neerdalen op het gras. Als de omstandigheden gunstig zijn kiemen ze. Met name paardebloemen, klaver en madeliefje komen vaak voor. Onkruidbestrijding is een vast onderdeel voor een gezond gazon.

  Kiest u voor het echte of voor kunstgras ook voor het leggen van kunstgras moet u bij Gardensun zijn.

   Voor het totale onderhoud en aanleg van uw gazon bent u bij Gardensun aan het juiste adres.

  Voor een geheel vrijblijvende offerte ga naar GARDENSUN of BEL 06-11495471

  Informatie

  • Prijs Op aanvraag
  • Geplaatst op: 23-04-2013
  • Bekeken: 1343 keren gebruikt worden.
  • Kaart:(indicatie)

  Adverteerder

  Biedingen

  Op deze advertentie kan niet geboden worden.

  Copyright Dealzone.nl, alle rechten voorbehouden